De Franse Klassieker

Grey Goose Vodka is een grote internationale speler op het gebied van premium vodka. De drank komt oorspronkelijk uit de cognac regio van Frankrijk, een plek waar men al een lange periode bezig is met het verfijnen en produceren van magnifieke dranken. Er worden voor deze vodka slechts twee ingrediënten gebruikt: Picardische wintertarwe en natuurlijk bronwater. Verder niks anders, nooit.

Vroeger dacht men dat vodka enkel een drank was om te mixen, bij gebrek aan karakter in de smaak. Grey Goose heeft echter verandering aangebracht in deze denkwijze. Mede door de verfijnde productie van deze vodka hebben zij ervoor gezorgd dat deze drank weer als indivdu sterk is geworden. De smaak is te danken aan de tarwe die voor deze drank wordt gebruikt. Deze tarwe is gezaaid in oktober en geoogst in augustus, waardoor het vier extra maanden groei krijgt in vergelijking met zomertarwe. Dit verklaart de bijzondere zachtheid. Grey Goose is hierom zeer geschikt om ‘on the rocks’ te drinken.

De matte fles, die we allemaal kennen, staat symbool voor de plek waar deze drank vandaag komt: Cognac. In veel culturen staat de gans bovendien symbool voor de menselijke ziel. Daarnaast is de gans een trekdier, een avonturier. Al met al kunnen we wel stellen dat deze drank luxe combineert met verfijndheid en bovendien slechts is bedoelt voor mensen met een vastberaden karakter.